Dominikova duhovnost kao poticaj braći i sestrama Ispis
Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2017 04:17

2017-8-7Meditacija u trodnevlju sv. Dominika - treći dan


U traganju za brzim i efikasnim riješenjima vlastitih problema (i to po mogućnosti bez puno muke), neminovno je da se čovjek nađe, između ostalog, i pred cijelom paletom ponude različitih duhovnosti. Danas se zbilja po pojmom duhovnosti ubraja sve i svašta i vrlo je teško razlučiti pravu i autentičnu od „nazovi – duhovnosti“ (možemo je nazvati i surogat – duhovnost). Takvo je stanje nažalost prisutno i u samoj Crkvi. Kako razlikovati te dvije duhovnosti?

Više...
 
Sv. Dominik - propovjednik Istine Ispis
Subota, 05 Kolovoz 2017 16:42

saint-dominic-guzman-with-dog-and-starMeditacija u trodnevlju sv. Dominika - drugi dan

 

Tko je nastojao pratiti sv. Dominika u njegovom životu, u njegovim djelima, na njegovim putovanjima, mora se pitati kako je taj neumorni apostol mogao naći vremena i snage da bude učenjak i organizator, mistik i asket, govornik i svetac. Sv. Dominik nije bio samo govornik, bio je propovjednik. Propovjednik ne mora mnogo govoriti, nego mora mnogo reći. Sam se sv. Dominik najradije nazivao propovjednikom-propovjednikom ISTINE. I na njegovom službenom pečatu, koji je upotrijebio 17. travnja 1221. piše: službenik propovjedanja.

Više...
 
Sv. Dominik - obiteljska dimenzija i odrastanje sveca Ispis
Petak, 04 Kolovoz 2017 19:42

downloadMeditacija u trodnevlju sv. Dominika - prvi dan

 

Majka – prvo što nam se budi s ovom riječju jest upravo zahvalnost, potreba tu osobu držati kao na dlanu, jer je ta posebna žena mene nosila devet mjeseci u svojoj utrobi. Kao što je Marija nosila Isusa u utrobi devet mjeseci i pazila ga sa svom svojom majčinskom ljubavlju, tako i većina nas tome može posvjedočiti. Zato nas za nju vežu posebne veze ljubavi, nježnosti, pažnje, zaštite. Nedavno proslavismo blagdan blažene Ivanice, majke sv. Dominika.

Više...
 
Pronicavo srce i nepriliku pretvori u priliku Ispis
Subota, 29 Srpanj 2017 15:04

ZrakeBože, zaštito i uzdanje naše, bez tebe ništa nije valjano, ništa sveto. Umnoži nad nama svoje milosrđe da se po tvom promislu i vodstvu tako služimo zemaljskim dobrima te srcem prionemo za nebeska (zborna molitva 17. nedjelje kroz godinu).

Više...
 
s. Martina Negovec dobila nagradu grada Korčule za životno djelo Ispis
Subota, 29 Srpanj 2017 14:48

2017-7-29-nagradaGrad Korčula svečano slavi svoj dan i svoga suzaštitnika sv. Todora 29. srpnja. Tom prigodom dodjeljuju se priznanja za uspjehe i posebne doprinose osobama i udrugama. Tako je na današnjoj svečanosti prigodom Dana grada naša s. Martina dobila nagradu za životno djelo za doprinos na području društvenog života. Društvena zajednica prepoznala je i vrednovala njezin rad i zalaganje na promicanju i očuvanju života kroz dugi niz godina u gradu Korčuli, kako je istaknuto u obrazloženju dodjele ovog priznanja. S. Martina radila je u Domu zdravlja na odjelu radiologije čitav svoj radni vijek. Osim toga obilazila je mnoge bolesnike i na terenu, noseći svima smiješak, lijepu riječ, pažljivo uhoi blagu ruku. Znala je slušati, utješiti, ohrabriti i sve nositi u svojim molitvama. Uz ovaj medicinski posao s. Martina već dugi niz godina obavlja sakristansku službu u katedrali sv. Marka u Korčuli, koju vrši i danas. Svojim požrtvovnim i samozatajnim radom i molitvom samo je uvijek htjela biti u službi čovjeka i širiti slavu Božju, kako je kratko rekla u zahvali za dodijeljeno priznanje. Radosni i ponosni na našu s. Martinu od srca čestitamo!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 139

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik