Monodrama o blaženoj Ozani izvedena na Škrapama Ispis
Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 07:55

2017-5-4Drugi dan devetnice Gsospi Fatimskoj na Škrapama u Splitu započeo je molitvom svete krunice u 18.30, a u 19.00 sati euharistijsko slavlje je predslavio don Pavao Banić. Nakon svete mise s. Barbara Bagudić, dominikanka, izvodi monodramu o blaženoj Ozani „BITI S BOGOM DOVOLJNO JE ZA SREĆU“.

Mondodrama je autorski projekt dominikanke s. Barbare Bagudić u kojem se želi prikazati život blažene Ozane Kotorske dominikanske trećoredice koja je živjela u Kotoru početkom 15 stoljeća. Sestra Barbara ovom monodramom želi prikazati jednostavnost života blažene Ozane, prve blaženice Crkve u Hrvata, ali i prenijeti vlastito iskustvo duhovne radosti i jasnoće u nasljedovanju Krista. Želja joj je približiti lik bl. Ozane jer joj se čini da je premalo poznata i premalo štovana među vjernicima.  Kako je pokrenut postupak za proglašenje bl. Ozane svetom, ova skromna monodrama želi dati svoj doprinos i u tom pogledu i potaknuti štovanje bl. Ozane.

 

Preuzeto sa https://www.facebook.com/events/245135582559761/

 

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.