Predškolci na izletu Ispis
Petak, 26 Svibanj 2017 12:17

2017-5-25-izletU srijedu, 24. svibnja 2017., bili smo na izletu u Dubrovniku. Iz sunčane Korčule krenuli smo u 7 sati te nakon doručka u autobusu raspjevani stigli u grad sv. Vlaha. Dočekali su nas braća novaci koje smo prije nekoliko tjedana upoznali kad su posjetili naš vrtić.

 

Zajedno smo se ukrcali na brodicu za otočić Lokrum, gdje smo isprobali razne sprave za vježbanje, igrali nogomet i odbojku i družili se s paunima (a neki su od nas pokušali uloviti i pokojeg zeca). U parku smo i ručali, nakon čega smo posjetili botanički vrt te se brodicom vratili u Dubrovnik. Posjetili smo akvarij, gdje smo vidjeli i prepozali brojne vrste riba, a zatim na ovom lijepom danu zahvalili Isusu u dubrovačkoj katedrali. Ondje smo vidjeli i razne moći svetaca koje se čuvaju u riznici te zajedno pjevali Isusu, Mariji i našim anđelima čuvarima.

 

 

Na povratku do busa i dalje na putu pratila nas je kiša, pa nismo posjetili Ston. Zabavljali smo se raznim igrama, pjesmama i recitacijama i uspjeli pojesti sve što su nam roditelji i tete spremili za put. Vratili smo se kući trajektom u 18 sati, te svi zajedno zaključili: Bio je ovo najbolji izlet na kojem smo ikad bili!

„Mornarići“ i tete