Blažena Ozana stigla do subotičkih ravni Ispis
Srijeda, 07 Ožujak 2018 15:01

2018-3-7S. Barbara Bagudić izvela je monodramu o blaženoj Ozani „Biti s Bogom dovoljno je za sreću“ u dvjema župama u okolici Subotice, u župi Presvetog Trojstva u Maloj Bosni i u župi sv. Marka u Starom Žedniku.

 

Na poziv župnika vlč. Dragana Muharema s. Barbara nastupila je u vjeronaučnoj dvorani župe Presvetog Trojstva u nedjelju 4. veljače, obilježavajući na taj način Dan posvećenog života u toj župi. Predstavila je tako život bl. Ozane, ali i posvećeni život župljanima župe, mladima i starijima. Prije same monodrame župnik je rekao nekoliko riječi o životu bl. Ozane, a nakon predstave svi su dobili sličice s molitvama bl. Ozani koje su onda i izmolili na koncu programa. Susret se nastavio u radosnom druženju svih okupljenih uz pitanja kad će opet biti neka nova predstava.

Zahvaljujući pozivu vlč. Željka Šipeka i župske suradnice Ljubice Vukov, župljani crkve sv. Marka u Starom Žedniku imali su priliku u nedjelju 4. ožujka 2018. godine upoznati se sa životom prve hrvatske blaženice – dominikanke blažene Ozane Kotorske. Program je započeo video zapisom o životu blaženice sa prizorima njenog rodnog kraja, nakon čega je na scenu stupila s. Barbara u ulozi blažene Ozane. Sa jednostavnom, a upečatljivom scenografijom, u staroj nošnji, s. Barbara uspjela je približiti zainteresiranoj publici svih generacija lik ove blaženice. Pored toga, prenijela je i bitnu pouku, a to je značaj zajedničke i obiteljske molitve.

 

 

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.