Korizmeni susret za roditelje Ispis
Utorak, 27 Ožujak 2018 13:02

2018-3-27Duhovno –korizmeni susret za roditelje čija djeca pohađaju vrtić održan je u samostanskoj kapeli bl. Hozane, 21.03.2018. godine. Voditelj susreta bio je vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastor zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Na početku susreta, kao molitveni početak klapa „Blažena Hozana“ otpjevala je korizmenu pjesmu „Gdi si o Ljubezni“. Tema susreta: Kako se pripremiti za blagdan Uskrsa, kako slaviti Uskrs?


Na duhovnoj obnovi koju je organizirao naš vrtić Blažena Hozana vlč. mr. Jakov Rađa govorio je o pripremi za Uskrs. Prema njegovim riječima, kako bi svatko od nas mogao proslaviti blagdan Uskrsa, čovjek mora biti nezadovoljan, ali bitno je biti nezadovoljan pravim, bitnim, a ne površnim stvarima u životu. Sljedeći korak je priznati i prikazati Isusu svoje slabosti i konačno potrebno je poljubiti i prihvatiti svoj križ,jer je križ, kako nam je posvijestio vlč. Rađa, zapravo znak najdublje Božje ljubavi prema nama.                                                                                     


Način na koji je vlč. Rađa objasnio zbivanja tijekom obreda Vazmenog trodnevlja sve nas je potaknuo na razmišljanje te preispitivanje vlastitih slabosti i prihvaćanje svojih križeva. No, nismo završili u ozračju vlastitih poteškoća nego s uvjerenjem da čak i onda kad nam se čini da Gospodin nešto od nas traži, On nas zapravo daruje, daruje nas svojom milošću i ljubavlju. Bog nas ljubi takve kakvi jesmo, a Isus svaku slijepu ulicu čini prohodnom. Bog je veći od svih naših strahova.


U ovim ubrzanim i stresnim vremenima, posebno za obitelj, bitno je malo zastati i poslušati što nam Gospodin govori. Bilo je jako lijepo slušati riječi vlč. Rađe koje su na malo drugačiji način prikazale Božju ljubav prema nama ljudima. Veliko hvala s. Antoniji Matić što nam je omogućila ovu duhovnu okrepu.


Kristina Šitum