Drugi dan trodnevlja Ispis
Četvrtak, 26 Travanj 2018 19:31

2018-4-25-oz2Drugi dan trodnevlja bl. Ozani u Zagrebu, misno je slavlje predvodio o. Anto Gavrić. Pjevanje su animirali mladi župe Krista Kralja. P. Anto se u propovijedi osvrnuo na netom pročitano Markovo evanđelje koje govori o poslanju Crkve da naviješta spasenje.

 

Marko u svom evanđelju ističe čudesnost krštenja po kojemu nam je darovano spasenje i po kojemu bivamo sveti. Znakovi koje Marko ističe u svom evanđelju potvrđuju istinitost i vjerodostojnost onih koji prenose radosnu vijest. Ti su znakovi znak Božje ljubavi.


Propovjednik se potom pitao, a gdje je Bl. Ozana u svemu tome? Spomenuo je kako je nedavno boravio u Rimu gdje je, u generalnoj kuriji, susreo fr. Giannia, generanog promotora u Redu. On ga je pitao što je s Ozanom? Nadodao je da je sve završeno i potpisano, i pita se što je s Ozanom, gdje je stalo?
S tim u svezi propovjednik je dodao kako je put naše Ozane do svetosti težak, potom je nastavio kako je bl. Ozana bila dionica poslanja i prenošenja spasenja na jedan poseban način. Ono što je govorila to je i živjela.


Povukla se, a toliko je opet prisutna u životu ovoga svijeta u svemu što se događa. Povukla se da bi bila još snažnije prisutna upravo kroz ono što će ona postati, a životopisci govore da je Blažena Ozana hostija ljubavi koja se žrtvuje za Crkvu, za ljude, za svoj grad, za sve one koji su u potrebi. Sestre i braćo, - nastavio je propovjednik - to su znakovi koji potvrđuju jednu svetost i vjerodostojnost života bl. Ozane. Danas je teško govoriti o žrtvi. Ozana je potpuno povučena, ali i potpuno predana u molitvi Gospodinu. Ona neprestanu traži Boga: kako ga prepoznati, kako ga otkriti i kako pomoći drugima da ga otkriju u njihovu životu. Blažena nam Ozana i danas može biti učiteljica molitve. Ne moli Ozana ništa za sebe. Nego potpuno predaje Gospodinu potrebe svih onih ljudi koji dolaze k njoj. Povlači se u osamu. Ali ta osama nije više osama nego ona postaje oaza prisutnosti Boga, izvor duhovnosti na kojemu se svi mogu napojiti i nahraniti.


Na koncu je propovjednik pozvao nazočne da se utječu blaženoj Ozani kako bi mogli po njezinu zagovoru svojim životom svjedočiti istinu i pomoći drugima da pronađu Boga.

 

 

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.