Priredba u čast bl. Hozane Ispis
Četvrtak, 26 Travanj 2018 20:35

DSC08197 CustomKad bi utjecanje i molitve nas odraslih za zagovor blažene Hozane kotorske bili radosni, sponati i iskreni k'o što su naši najmanji bili u ponedjeljak, 23. travnja, na prigodnoj priredbi u vrtićkoj novoj dvorani - povodom i ususret 27. travnja blagdana dominikanske blaženice iz Zaljeva hrvatskih svetaca – vrlo brzo bi i naša Hozana bila proglašena svetom.


Dvorana DV Bl. Hozana bila je pretjesna za sve roditelje, no bilo je razigrano – kao što su uostalom i djeca bila - gledati izvedbe "Ribica", 'Leptirića", "Pčelica" i "Anđela". Oni jako mali "Zvijezdice" i "Bubamare" moraju još koju godinu – ili mjesec – pričekati do svoje prve priredbe (božićne npr.).
"Anđeli" su nas iznenadili i razgalili svojim 'Plesom cvijeća' i pjesmom 'Visibaba mala',
a skupina "Pčelice" okušali su se u igrama s pjevanjem: "Strina rodo","Komar s muhom pleše" i "Ja posijah repu" to su hrvatke tradicionalne pjesme i ovo su prvi njihovi počeci na putu domoljublja i rodoljublja prema Lijepoj našoj.. Imali su i recitaciju "Voljeti je lako".
"Leptirići", su nas odveli u rodnu Boku naše kotorske blaženice i u narodnim nošnjama izveli hrvatski/kotorski tradicionalni ples "Škaljarsko kolo". Također su izveli pjesmu "Proljeće u srcu" i recitaciju "Jedan, dva".
Vrhunac je bio kada su nam školarci, skupina "Ribice", mali glumci pantomimom pokazali da je Kristov križ "Dar", te kratkim igrokazom prikazali život blažene Hozane kroz prepoznatljive slike iz njezinog života, a sve je završilo molitvom bl. Hozani i himnom vrtića.
Na priredbi su bili nazočni i predstavnici gradske vlasti, susjednih vrtića i škola te udruge „Ozana“. Zajednčko druženje i slavlje Dana vrtića nastavljeno je u veselom raspoloženju u parku vrtića uz prigodni domjenak.