Dan Trnja Ispis
Utorak, 12 Lipanj 2018 06:45

IMG-20180610-WA0004 Custom 2Vijeće Gradske četvrti Trnje i Pučko otvoreno učilište po prvi put su organizirali manifestaciju pod nazivom „Dan Trnja“, koja se je održala 09. lipnja 2018. godine, na Fontanama. Pokrovitelj manifestacije je bio gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.


Cilj ove manifestacije je bio omogućiti ustanovama, pojedincima, sportskim društvima i udrugama koji djeluju na području Trnja predstaviti se Trnjankama i Trnjanima, ali i svim građanima Zagreba, te obogatiti kulturno i turističku ponudu gradske četvrti Trnje i uključiti građane Trnja u oblikovanje kulturne ponude Trnja.
U poslijepodnevnom programa na pozornici nastupila su i djeca našeg vrtića. Djeca najstarije vrtićke skupine, predškolci, također su sudjelovali u likovnom natječaju po nazivom „Moje Trnje, preko Trnja do zvijezda/Per apera ad astra“. U večernjim satima gradonačelnik gospodin Milan Bandić dodijelio je diplome djeci i učenicima koji su sudjelovali u likovnom, literarnom i foto izričaju. U natječaju su sudjelovala djeca i učenici s područja Trnja (5 dječjih vrtića, 8 osnovnih škola i 4 srednje škole).