Ispunjenje vremena Ispis
Srijeda, 16 Siječanj 2013 09:23

2013-1-16-vrijemeVrijeme prolazi, ne čeka nikoga. Ono putuje svoj put i čini se da to čini bez razloga, da je često prazno, da nam bježi i propada, da je neiskorišteno, a ne možemo ga vratiti. No, sve oko nas, ako otvorimo oči, govori suprotno. Svako novo jutro, sva priroda neprestano priča priču o tome da se svaki djelić vremena raduje u ispunjenju smislom i ljepotom što mu dariva Gospodin.


Sve što je stvorio Gospodin je poklonio čovjeku. Poklonio mu je život koji iz trenutka u trenutak  ispunja svojom ljubavlju i neizmjernom ljepotom u svakom djeliću vremena i prostora. Bog se čovjeku neprestano dariva, bogati ga i pohađa preko svega i svakoga koga čovjek susreće na svom životnom putu.


No, ljubav i ljepota što nas okružuju često ostanu neuzvraćene, a zore kojima nam Gospodin poklanja novo jutro prođu neprimijećene. Ali Gospodin, pun ljubavi i vjeran svome savezu s čovjekom svojom dobrotom ispunja svaki novi trenutak što mu poklanja život. Svakim svitanjem Bog nas pozdravlja darovanom ljepotom i preko svega stvorenoga darovanom dobrotom.


Gospodine molimo te danas, da otvoriš naše oči da prepoznamo ljepote što nam darivaš u današnjem danu, u ovom nama darovanom vremenu. Molimo te da prepoznamo tvoj dolazak u svakom izlasku sunca. I molimo te da naš duh može doživjeti radost što ga osjeća vrijeme kad ispuni svoj smisao u susretu s Tobom.


s. Ivana Pavla Novina OP