Druga radionica za tate Ispis
Petak, 15 Ožujak 2019 10:35

2019-3-15Druga u nizu radionica ''Ja, tata!'' održana je u prostorijama vrtića 13. ožujka ove godine, uz sudjelovanje 30-ak očeva. Gosti radionice bili su preč. Domagoj Matošević, upravitelj Svetišta Majke Božje Bistričke i gosp. Hrvoje Naglić, otac 12-ero djece.

Preč. Domagoj proveo nas je kroz život biblijskog lika koji je uzor muževima i očevima - sv. Josipa. Ukazavši nam na neke posebnosti sv. Josipa, njegove kvalitete i način života u ono doba, ohrabrio je sudionike da se po uzoru na sv. Josipa, ne bojimo prepustiti Božjoj intervenciji u našem životu i da uvijek budemo čvrst oslonac našim obiteljima.


Gosp. Hrvoje podijelio je s nama predivno iskustvo obitelji s više djece, kao i živu vjeru koja se očituje u njegovom životu. Pričajući o sebi kao ocu, strahovima i problemima s kojima se susretao i svakodnevno se susreće, podijelio je s nama i one stvari koje ga čine sretnim, ispunjenim i ponosnim ocem. Na kraju svoga svjedočenja pozvao nas je da se prepustimo Božjoj volji za otvorenost životu.