S. Ivana Pavla Novina primila diplomu doktora znanosti iz područja filozofije Ispis
Utorak, 07 Svibanj 2019 04:57

20190504 090409 CustomU subotu 4. svibnja 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održane su svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirao je 384 nova doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. 

 

Tijekom prve svečanosti promovirano je 197 doktorskih kandidata, a mjeđu njima je bila i Marina (s. Ivana Pavla) Novina koja je primila diplomu doktora znanosti na području filozofije.

U skladu s protokolom, kandidati su biti odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta došli u povorci koju su predvodila dva sveučilišna pedela. Za njima je slijedila povorka prorektora i dekana predvođena rektorom.

Promocija je započela svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske. Uslijedio je govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, te nakon što su kandidati izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacili su kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje, odnosno postali samostalni istraživači. Zatim je uslijedilo uručivanje medalja doktora znanosti i diploma, te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti je završila akademskom himnom Gaudeamus igitur.