Duhovna obnova za vjeroučitelje Ispis
Petak, 15 Ožujak 2013 19:09

2013-3-15-do-sibenikOd 8. do 10. ožujka 30-ak vjeroučiteljica, vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri iz Šibenske biskupije, započeli su dvodnevnu duhovnu obnovu u Karmelu sv. Ilije u Zidinama u organizaciji s. Jakice Vuco, predstojnice Katehetskog ureda.

 

Okupljene sudionike duhovne obnove srdačno i velikodušno dočekao je pater Dominik Magdalenić i rasporedio svakog u uređene i udobne sobe samostana. Duhovna obnova započela je svetom misom u radosti i zajedništvu s braćom karmelićanima. Voditelj duhovne obnove, pater Jakov Mamić, u više predavanja kroz dva dana pojasnio je i posvijestio poslanje i važnost zadatka koje vjeroučitelji primaju po krštenju i mandatu kojeg su primili od svog biskupa. Bog je svakog ponaosob izabrao, nije tek dopustio da budemo! U toj izabranosti poslani smo poticati na rast ono što je posijano, a gdje nije posijano, sijati...

 

Kroz dva dana predavanja oca Jakova i radionica koje je vodila Lujza Milodanović, mogli su vjeroučitelji obnoviti svoje snage, učvrstiti spoznaje i napuniti akumulatore za susrete i izazove u svakidašnjici života. Zadovoljni i obogaćeni, nakon duhovne obnove, vjeroučitelji su posjetili eko selo Grabovica u blizini samostana. U tom prekrasnom spoju dara Božje prirode i rada ljudskih ruku moglo se zagrabiti u zdenac gostoprimstva i otvorenosti čovjeka svjesna Božje jednostavnosti i svemoći. Zahvalni za sve primljene darove, vratili smo se ponovno u svoj Šibenik i krenuli u nove odnose i susrete.

 

s. Jakica Vuco