Posjet biskupa Ante Ivasa Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku Ispis
Subota, 16 Ožujak 2013 13:06

2013-3-16-os sibenikDanas (14.03) je u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku za svu djecu razredne nastave bio dan uzbuđenja! Prije nekoliko dana ravnateljica s. Mandica Starčević, rekla je da će nam u posjet doći o. biskup Ante Ivas. Nismo znali što je najbolje s čim bi obradovali biskupa nego pjesma!

Pripremili smo pripjev pjesme Zaveslaj na pučinu, i Gospe od Vrpolja, koje je napisao sam Biskup. Radosni i složni prvaši su otpjevali svih šest stihova pjesme, ponosni što nisu zaboravili od prošlog puta  naučene riječi.


Otac biskup se zadržao u razgovoru, na pitanje što znači riječ Rabi, odgovorili su punom rečenicom: Riječ Rabi, na hebrejskom, Isusovom jeziku, znači učitelj! Za oca biskupa to je bilo ugodno iznenađenje! Razgovor se odužio, bilo je tu pitanja o vragu, anđelima, zlu, ljepoti raja i mnogo, mnogo drugih zanimljivih i važnih tema! Na kraju je biskup Ante svima podijelio sličice sv. Josipa i privjeske za ključeve s likom sv. Mihovila, zaštitnika naše Šibenske biskupije, a to možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

 

Učenici 1a i 1b razreda