Seminar za sestre juniorke u Lužnici Ispis
Subota, 18 Svibanj 2013 07:14

2013-5-10-juniorMarijin dvor u Lužnici, 10. i 11.svibnja. 2013, bio je mjesto već tradicionalnog godišnjeg susreta sestara juniorki. Dvodnevnom radu i druženju se pridružilo pedesetak sestara juniorki zajedno sa odgojiteljicama. Tema ovogodišnjega susreta bila je  "Vjera i svjedočanstvo života u današnjem svijetu", a pripremio i izložio ju je dr. don. Ivan Bodrožić.


Putem tri razmatranja što su svoje izvorište nalazila u biblijskim tekstovima, zajedničkog klanjanja pred Presvetim i dvije Svete mise don. Ivan je prisutnima poglede usmjerio u zdenac vjere, u Krista – izvor žive vode kao izvor, temelj, svrhu i svjedočanstvo redovničkoga poziva. Taj Izvor jest mjesto vlastita napajanja vodom života, izvir vlastita života vjere, ali i mjesto na koje smo dužni dovesti mnoge duše. Pozvani smo biti svjedoci vjere u današnjem svijetu, a upravo iz vlastita zajedništva s Kristom, redovništvo svjedoči i ostvaruje svoju osnovnu zadaću, uputiti duše izvorima voda života vječnoga – jedinog istinskog života – života u Bogu.


Prekrasni trenutci druženja koje su pripremile sestre Karmelićanke BSI te radionice u vodstvu sestara Milosrdnica dodatno su obogatili ovogodišnji susret. Ljepota Marijinih dvora, skladno i plemenito sastavljen raspored zajedničkih točaka, redovništvu zanimljiva, ali povrh svega dobro obrađena tema zajedničkih razmatranja don. Ivana razlog su da se za ovogodišnji susret može reći da je jedan od najuspješnijih. Upravo stoga vjerujemo da će posijano sjeme Riječi, uloženoga truda i zajedničke radosti uroditi plodovima Duha i privesti brojne duše izvorima voda života.


s. Ivana Pavla Novina, OP