Učvrstite svoja srca Ispis
Subota, 14 Prosinac 2013 08:03

Treća nedjelja došašća A - Iz 35, 1-6a/10; Jak 5, 7-10; Mt 11, 2-11

2013-12-14-3D„Nek se uzraduje pustinja, zemlja sasušena, neka kliče stepa, nek ljiljan procvjeta. Nek bujno cvatom cvate, da, neka od veselja kliče  i nek se raduje.“ (Iz 35, 1-2)

Želim se pripremiti za Božji dolazak. Čekam Ga. Radujem se, ali znam da sam kao pustinja pusta i prazna, sasušena i da nemam što Bogu darovati kada dođe. Gledam prazne ruke koje su sposobne samo malo dobroga učiniti za Boga i bližnjega.

Ali znam i da je Njegova milost velika, da mi je stvorio ruke koje mogu činiti čuda samo ako ih položim u Njegove svemoguće ruke. Tek tada su sposobne činiti predivna djela i sve što dotaknu procvjetat će kao ljiljan. Čekati Gospodnji dolazak, ali ne skrštenih ruku nego ispruženih prema bližnjemu.


Čudesno Božje djelo je svaki čovjek i dana mu je milost da može dostojno čekati Boga i kad se ispuni vrijeme, uživati u Njegovu kraljevstvu.
Prorok Izaija kliče: „Dana joj je slava Libanona, divota Karmela i Šarona; oni će vidjeti slavu Gospodnju, divotu Boga našega.“ (Iz 35, 2b)  I čovjeku je darovano da može cvjetati u Božjem kraljevstvu. Bog može dati da i pustinja procvjeta.


 „Budite jaki, ne bojte se“ (Iz 35, 4) Budite jaki i ne bojte se približiti Bogu, čekat Ga otvorena srca. Ne bojte se darovati Mu cijelog sebe, posvetiti Mu cijelo svoje biće jer će On od vaše pustoši učiniti plodnu zemlju rascvjetanu dobrim djelima.


U Jakovljevoj poslanici nalazimo ohrabrenje i poticaj da se budno spremamo za Božji dolazak. „Strpite se i vi i učvrstite svoja srca, jer je blizu Gospodnji dolazak.“ (Jak 5, 8) Ukorjenite svoja srca u probodeno srce Isusovo jer ćete tamo naći snagu  da strpljivo podnosite nevolje sadašnjeg života. Vaše srce će crpiti jakost iz Božjeg srca i kad On dođe znat će da ste Njegova mladica, ukorjenjena i učvršćena u Njega i zato se ne bojte.


U Matejevom evanđelju čitamo kako Ivan Krstitelj u tamnici čeka Mesiju i prepoznaje ga po Njegovim čudesnim djelima. „Slijepi progledaju, hromi hodaju, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se propovijeda Radosna vijest.“ (Mt 10, 5)
Čekati Božji dolazak i dopustiti Mu da i po našim rukama čini čudesa sigurno je svjedočanstvo vjere u Njegov ponovni dolazak.


s. Sara Tkalčec, OP

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik