Adventsko jutro s biskupom Ivasom Ispis
Utorak, 17 Prosinac 2013 14:25

2013-12-17-biskup sestreU rano jutro adventskog ponedjeljka, nakon treće nedjelje došašća, u samostanu sestara sv. Dominika u Šibeniku svetu misu predvodio je naš otac biskup Ante Ivas.  Nakon šaljivih „prigovora“ ocu biskupu kako ne dolazi k dominikankama, uz nemali napor, s obzirom da je naš samostan na Gorici, na skoro najvišem dijelu Grada, ipak  je svanula zora došašća! Imali smo radost i čast da nas u ovom svetom vremenu iščekivanja Božića, na ugodno iznenađenje, posjeti naš biskup.

U pratnji tajnika Roka Glasnovića zajednički smo slavili svetu misu u kapeli. Otac biskup je iskazao radost i zadovoljstvo što smo mogli zajednički moliti, razmatrati i porazgovoriti o bitnim pitanjima i događajima koji su nam zajednički.
U svojoj propovijedi koju nam je spontano i iz srca izrekao, otac biskup posebno je naglasio želju da se Isus rodi u nama samima. Okruženje u kojem živimo ponekad nas plaši, ostavlja tjeskobne i zabrinute. Okrenimo  se onom koji stalno kuca. Nemojmo dopustiti da vrata našeg srca ostanu zatvorena ili da Isus ne osjeti toplinu i želju naših duša. U vremenu iščekivanja i svjetlucanja borova, svjećica, ukrasa raznih vrsta, poziva i proslava koje nemaju veze s Božićem, naglašavajmo bit i sadržaj Božića. Propovijedajmo riječju i djelom Boga koji je radi nas postao dijete i Boga koji se spustio čovjeku da ga pobožanstveni, rekao je biskup.
Nakon svete mise uputili smo se u blagovaonicu i u radosnom razgovoru nastavili jutarnje druženje. Otac biskup je posebno pozdravio starije sestre, sa svakom se susreo i kratko zadržao.
Poželjevši nam svima sretan Božić, preko nas i svim sestrama naše Kongregacije, rekao je biskup da se raduje što smo od davne povijesti dio ovog Grada. Naglasio je važnost korijena koji su iz Šibenika razgranati u druge gradove i mjesta po našoj Domovini i pozvao nas na zajedničko slavlje Božića u katedralu sv. Jakova.