Dominikanke svjedočile o svom pozivu Ispis
Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 13:49

DSCF3116Prikazanje Gospodinovo, Dan posvećena života, ove godine je, osim već ustaljenim zajedničkim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici koje je predvodio biskup Valentin Pozaić, na poseban način obilježen i u župi Krista Kralja.

Naime, župa Krista Kralja nalazi se u zagrebačkom Trnju, a bogata je širokom lepezom aktivnosti  u kojima sudjeluju: njeni revni pastiri župnik Domagoj Vuletić i kapelan Ivan Bingula, sestre dominikanke, čiji se samostan i dječji vrtić ''Bl. Hozana'' nalaze odmah uz župnu crkvu, neokatekumenske zajednice, mladi, dječji zbor, zbor mladih ''Angelosi'', zbor odraslih te brojni župljani što svojom prisutnošću bogate život Crkve i župne zajednice. Uz to ova se župa ponosi brojnim svećeničkim zvanjima.


Da bi i nadalje ova župna zajednica ostala otvorena i spremna za odaziv na Božji poziv, ove se godine župnik Domogoj Vuletić, u duhu sv. Augustina koji kaže da je svjedočenje potrebno jer primjeri privlače, dosjetio minute namijenjene za propovijed popuniti živim primjerima, svjedočenjima redovničkoga poziva, poslanja i puta nekoliko sestara dominikanki. Tako su o svom pozivu ili poslanju svjedočile: na dječjoj sv. misi u 9,30h s. Ivana Pavla Novina, na župnoj misi u 11h s. Imelda Cindrić te na večernjoj sv. misi mladih s. Slavka Sente i s. Ivana Pavla Novina.


Na kraju jedino preostaje Gospodinu zahvaliti na svakom  daru poziva, na svim dobrima kojima nas dariva, na prilici što nam je pruža da budemo Njegovi nasljedovatelji, Njegovi svjedoci i poslanici  te Ga moliti da posijane riječi zalije svojim blagoslovom. 


s. Ivana Pavla Novina, OP