Sedamdeset godina zavjeta s. Klaudije Ispis
Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 14:49

2014-2-17-klaudija Sedamdeset godina nije mala stvar, a kada ih živiš za drugoga još su veće i vrjednije! Danas,16. Veljače, u Šibeniku smo, u radosnom zajedništvu proslavili dvije fešte naše č. Klaudije; imendan i 70 godina redovničkog života! Slavlje su uzveličali i gosti iz Podstrane; nećakinja č. Zdravka, nećak Ivo i njegova gospođa Dragica. Poslijepodne slavlje je produženo kada su se i sestre franjevke  pridružile.


      Tko može prepričati život koji teče devedeset i dvije godine! Rodila se u svojoj časnoj i najljepšoj Podstrani. Nije bila sama, svi su je čekali, željeli. Njeni roditelji brat, sestre. Rodila se na sv. Bartula i skoro ju prozvaše tako, ali sveta majka imala je drugi naum. Već ju je prije predala sv. Pavlu i nazvaše ju Paulinom. Od početka pa do sada teško bi bilo sve prepričati. Tolike radosti, tolike poteškoće, tolike tuge i nesreće. Čovjek može puno, puno! A puno toga je naša č. Klaudija prošla!
      Često mi je u ušima rečenica č. Klaudije kada se sjeća koliko joj je bilo teško nakon što je saznala za tešku smrt roditelja… „Mislila sam da ću umrijeti i ja, nisam imala više zašto živjeti kada njih više nema“. Ali veliki Bog vodio ju je svakim danom i svakim novim susretom u kojima je uvijek bila sestra, majka i sve što je kome trebalo.
      Svi su rado dolazili u Majke Klaudije, gladni, kada bi trebalo oprati robu, kada je trebalo ubrati pomidore, kupus, krumpire, celer, peršin …  Rasporediti vrijeme kako najbolje može da sve stigne kada treba….
      Najveća tuga bijaše joj spoznaja da nema što dati gladnima, a najveća radost kad sve pripremi u sv. Lovre za svog Gospodara, za njegove sluge i one koji su nailazili, prolazili…
      Radost koja svakodnevno zrači s lica naše moliteljice može se samo poželjeti i učiti!
      U nevoljama i bolestima kojima ju Gospodin pohodi, č. Klaudija vidi Božje specijalitete, poslastice koje on daje posebnima. Tako i sada u bolesti Gospodin ju stalno pohađa i iskazuje svoju pažnju na najrazličitije načine, i zbog svega mu hvalu kliče strpljivo i predano.
      Hvala č. Klaudija za svijetao primjer kako se podnosi nevolja i nemoć. Hvala za svaki trag svjetla Kristova s lica patnje koja Vas miluje iz dana u dan. Neka nam Gospodin svima bude Učitelj i Spasitelj, kao Vama, gledajući u Njega i Vas koji mu postajete suobličeni radujemo se s Vama i želimo svaki blagoslov s neba.


      Vaše sestre iz Šibenika i drugih zajednica!