Biskup pohodio dominikanke u Korčuli Ispis
Petak, 28 Veljača 2014 15:38

2014-2-28-biskupU petak, 28. veljače, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić započeo je svoj kanonski pohod župi sv. Marka u Korčuli. Prvoga dana ujutro pohodio je sestre dominikanke i predslavio euharistiju u njihovoj kapeli uz suslavitelje župnika don Frana i dominikanca fr. Kristijana.


U kratkoj homiliji biskup se osvrnuo na poruku biblijskih čitanja. U odlomku iz evanđelja po Mateju, koji govori o Isusovom vraćanju na prvotnu Božju zamisao o braku, čini se da nema ništa što bi se odnosilo na nas koji nismo u braku, rekao je biskup. Međutim, mi svojim primjerom doživotnog predanja Bogu svjedočimo da i brak, kao doživotno obećanje supružnika, može i mora ostati nerastavljiv, po Božjoj zamisli. Biskup je također istaknuo da redovnice kao žene i majke imaju veliku ulogu u Crkvi i društvu, te trebaju ostvariti svoju duhovnu plodnost.
U prijepodnevnim satima biskup je pohodio djecu u vrtiću sestara „Anđeli čuvari“ gdje su ga radosno dočekala i toplo pozdravila djeca sa svojim tetama. Susret je bio vrlo spontan i opušten. Biskup je pojedinačno pozdravljao djecu i podijelio im bonbone i sličice. Djeca su otpjevala nekoliko pjesama i darovala svoje radove biskupu.
Biskup je istoga dana pohodio osnovnu i srednju školu u Korčuli, te gradski dječji vrtić.