Prvi dan trodnevlja u čast bl. Ozane u Trnju Ispis
Petak, 25 Travanj 2014 15:29

2014-4-25-trnjeUskrsna osmina ove godine bogata je događajima važnim za cijelu Crkvu. Na poseban način za nas Hrvate. Na bijelu nedjelju (nedjelju Božanskog milosrđa) veliki prijatelj i zagovornik našega naroda biti će proglašen svetim, u isto vrijeme iz svih krajeva Lijepe naše kolone mladih se slijevaju u Dubrovačku biskupiju na susret mladih.

Za Dominikanski red, ali i naš narod, sve je to još značajnije jer se svi ti događaji ove godine preklapaju sa spomenom na svetost prve Hrvatske blaženice, Dominikanke, bl. Ozane Kotorske za koju je točno prije godinu dana pokrenut kanonizacijski proces.
U tom mnoštvu duhovno značajnih i radosnih događaja sudjeluje i Kongregacija Svetih Anđela Čuvara, a na osobit način njezina zagrebačka zajednica čije je kuća pod posebnom zaštitom bl. Ozane Kotorske i pod čijim se krovom nalazi jedina kapela posvećena našoj blaženici u Hrvatskoj. Unatoč brojnim zbivanjima, u zajedništvu sa župnikom i kapelanom župe Krista Kralja te braćom Dominikancima u kapeli bl. Ozane 24. 04. 2014. večernjom svetom Misom započela je priprema za proslavu blagdana bl. Ozane Kotorske.


Euharistijsko slavlje, prve večeri, predvodio je o. Marijan Biškup, OP, i sam promicatelj kauze bl. Augustina Kažotića i bl. Ozane Kotorske uz koncelebraciju vlč. Domagoja Vuletića, župnika župe Krista Kralja. Za popriličan broj okupljenih vjernika, onih što štuju bl. Ozanu ili se tek susreću s životom naše blaženice i zagovornice, Misno slavlje su animirali mlađi naraštaji. Mladi svirači i pjevači župe Krista Kralja zvani Angelosi u zajedništvu sa sestrama. U svojoj propovjedi o. Biškup je ukratko iznio najvažnija obilježja i značaj života bl. Ozane Kotorske ističući da naša velika blaženica, soli i svijetlo svoga vremena, ona koja je imala oko, riječ i bila pomoć za svakoga tko je u potrebi, i nas danas poziva na to da i mi hrabro i neumorno budemo i ostanemo sol zemlje i svijetlo svijeta.


Uz zahvalu svima koji su pridonijeli organizaciji, onima koji su već sudjelovali ili će sudjelovati u ovoj proslavi u čast bl. Ozane Kotorske sve Vas pozivamo da nam se pridružite u ovim velikim duhovnim događajima. Na večerašnjem misnom slavlju (18, 30h) u kapeli bl. Ozane u samostanu sestara dominikanki na zagrebačkom Trnju koje će predvoditi don Stjepan Bolkovac, salezijanac, a svojim pjevanjem animirati djeca DV bl. Hozana. Isto tako pridružite se sutrašnjem večernjem Misnom slavlju, na istome mjestu, koje će predvoditi o. Slavko Slišković, OP, a animirati župni zbor župe Krista Kralja pod vodstvom prof. s. Slavke Sente, OP i s. Antonije Matić. OP. Konačno pridružite nam se 27. 04. 2014., na sam blagdan bl. Ozane Kotorske, na nedjeljnim misnim slavljima koja će predvoditi vlč. Domagoj Vuletić i vlč. Ivan Bingula, a u čast naše blaženice svim vjernicima biti će na poklon i ljubljene iznesene moći naše blaženice.


Svima koji nam se pridružite, a i svima Vam što se utječete zagovoru bl. Ozane Kotorske molimo Gospodina da odgovori na naše i Vaše potrebe i prošnje.


s. Ivana Pavla Novina, OP