Dominikanke iz Korčule hodočastile bl. Ozani Ispis
Petak, 02 Svibanj 2014 15:22

2014-5-1-kotorU četvrtak, 1. svibnja 2014., sestre dominikanke iz Korčule hodočastile su bl. Ozani u Kotor. Na sam njezin blagdan, 27. travnja, bile su zapriječene zbog sudjelovanja u susretu mladih i ugošćavanja mladih u svom samostanu. Sestre su najprije posjetile katedralu, a potom ih je u svom biskupskom domu primio biskup mons. Ilija Janjić.

 

Nakon toga pogledale su nekadašnju crkvu sv. Pavla, uz koju se nalazila sobica bl. Ozane, djevice i pokornice, a koja je trenutačno u fazi restauriranja. Dva malena prozorčića koja su otvorena prema središtu crkvice gdje se nalazio oltar, ali se ne zna koji bi točno bio od sobice bl. Ozane, svjedoče o žarkoj ljubavi koja se dala zazidati radi Krista i u jedinstvu s njime raditi za spasenje ljudi.


U crkvi sv. Marije, u kojoj se nalazi neraspadnuto tijelo bl. Ozane, sestre su imale euharistijsko slavlje koje je predslavio biskup mons. Ilija Janjić. Po dolasku u crkvu, prije svete mise, sestre su u tišini iznosile svoje molitve i nakane svojoj blaženoj susestri, ne samo za sebe, nego za cijelu zajednicu, Kongregaciju, za sve koji su se preporučili i koji su ima povjereni u njihovu radu i apostolatu. Biskup je na početku euharistijskog slavlja podsjetio kako je bl. Ozana iz svoje sobice gledala na oltar i hraneći se s tog oltara nalazila snagu za svoj život i za predanje Kristu. A u propovijedi je istaknuo da je bl. Ozana poput izvora kojemu uvijek iznova dolazimo u njemu nalazimo nešto novo, novi poticaj za svoj život, iako nam se sve čini već poznato. Ovaj hodočasnički dan uistinu je duhovno osnažio sve sestre koje su hodočastile bl. Ozani.

 

 

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.