Svetkovina sv. Dominika u Korčuli Ispis
Četvrtak, 09 Kolovoz 2012 15:37

2012-08-09-Sv DominikDan našeg Utemeljitelja i duhovnog oca sv. Dominika proslavili smo svečanim euharistijskim slavljem koje je predslavio naš subrat dominikanac fr. Frano Prcela sa subraćom iz samostana sv. Nikole i ostalim svećenicima korčulanskog i pelješkog dekanata.

 

 

 

U svojoj propovijedi fr. Frano je istaknuo zašto osobito voli sv. Dominika: zbog njegove spremnosti na razgovor i slušanje, osobito onih koji drukčije misle, zbog njegove šutnje, zbog njegove poniznosti ili skromnosti i zbog siromaštva koje je sam živio i ostavio braći u baštinu. Radost ovoga dana s nama su podijelili naši gosti i vjernici iz župe, kao i oni koji su čestitkama izrazili svoju duhovnu povezanost s nama.


Za svetkovinu sv. Dominika pripremale smo se devetnicom koju je ove godine nadahnuto pripremila s. Katarina Maglica na temu: Idi mojoj braći i javi im, povezujući je s Evanđeljem i našim svakodnevnim poslanjem. U dominikanskoj crkvi sv. Nikole održano je trodnevlje kao bliža priprava za svetkovinu sv. Dominika na kojem su sudjelovale i sestre svojim pjevanjem i prigodnim programom. Na sam dan sv. Dominika mlađe sestre i kandidatice pripremile su meditaciju o devet načina molitve sv. Dominika, koja je bila kreativno osmišljena video prezentacijom, prikladnim popratnim tekstovima, pjesmama i zornim uprizorenjem molitvenih gesta sv. Dominika.