S.Lina i s.Trpimira u Vukovaru Ispis
Ponedjeljak, 19 Studeni 2012 20:56

2012-11-19-vukovarNaša je zemlja kroz zadnjih nekoliko dana doživjela ponovnu proslavu i potvrdu. Dogodilo se ono što smo svi dugo i jedva čekali da se dogodi! Oslobođeni su naši generali, a mi možemo biti ponosni na njih i sve one znane i neznane junake koji su nam osigurali Domovinu, dali nam slobodu o kojoj smo svi sanjali.


Iako za nas kršćane nema trajne domovine, naša je trajna domovina na nebesima, ali zemlja koju nam je Bog dao kao zalog ljubavi i povjerenja, zasjala je u punom sjaju! Ponosni smo Hrvati i Hrvatice, osobito ovih dana, osobito u gradu Vukovaru, gradu patniku i heroju!
Kroz dva dana sjećanja na žrtve Vukovara i žrtve rata, naše sestre Lina i Trpimira sudjelovale su u obilježavanju istih događaja. Don Joso Pavić, kancelar Šibenske biskupije i župnik u Boraji, organizirao je put u Vukovar za svoje župljane i druge koji su se željeli priključiti. Okupilo se 40-ak hrabrih. Iako je put bio težak, iako snage nisu bile velike, ipak je Bog osnažio slabe i pokazao se u svojoj veličini na licima i zadovoljstvu okupljenih.


Vidjeti Hangar, Ovčaru, Bolnicu, Vodotoranj, proći Trpinjskom cestom, čuti tolika svjedočanstva, prisjetiti se patnje ljudi… ponovno nas vraća u dane tame i tuge. No, ovaj puta ta se tama i tuga pretvoriše u svjetlo i radost. Nismo zaboravili njihove žrtve, nismo ostali isti! U ljubavi i duhu praštanje gledamo sve one koji su nanijeli zlo i tugu bližnjem, ali jednako tako želimo iz pepela i straha kročiti smjelo i hrabro zemljom i naviještati radost života , a ne smrti, ljubavi, a ne mržnje, praštanje , a ne osvete.


s. Lina i s. Trpimira su ponosne što su uspjele izdržati svu težinu puta, što su mogle osjetiti zajedništvo cijele Hrvatske, što su uspjele vidjeti složnost i želju za boljitkom života građana, što su osjetile u mladim naraštajima želju za budućnošću kakvu sami stvaraju na sigurnim temeljima svojih otaca i djedova, temeljenu na nauci Isusa Krista i njegovih nasljednika.
Ovo će zasigurno biti jedno od važnijih događaja u životima svih onih koji su ove dane doživjeli isto što i naše sestre Lina i Trpimira. Bog dao mir i spokoj svima koji su umrli za Domovinu, a molimo za nestale i njihove obitelji kako bi što prije saznali istinu o njima. BOGU HVALA!


Sestre iz Šibenika