Svečana akademija prigodom 25. obljetnice školskog vjeronauka Ispis
Petak, 14 Listopad 2016 06:09

2016-10-14-hnkDana 13. listopada sa početkom u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održala se svečana akademija prigodom 25 obljetnice katoličkoga vjeronauka u školi. U ovo naše vrijeme kada je sve usmjereno suprotno od Boga i naše kršćanske vjere biti dionikom jednog ovakvog događaja ne samo da je bila čast nego i ponos.

 

U ime organizatora Hrvatske biskupske konferencije na početku se skupu riječima pozdrava obratio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, potom je uslijedio svečani program koji je bio obogaćen nastupom Kulturno umjetničkog društva Lado sa nizom različitih izvedbi, zatim recitalima Zapisi iz hrvatske književnosti u izvedbi Joška Ševe, zbor mladih Lilium, zagrebački gitaristički kvartet, učenici iz tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka, i ono što je za nas najvažnije naša dječica iz vrtića Blažena Ozana iz Zagreba.


Vjerujte, u tom nizu kulturnih točaka kada su dječica izišla na prostranu pozornicu HNK-a svima su nam izmamila osmijeh na lice. I promatrajući ih zaista ne samo da osjećate ponos, nego vam se istovremeno izmjenjuju i osjećaji strepnje, radosti i onoga stanja kada molite 'Bože samo neka bude sve dobro'. Ali, djeca su uvijek dobra i svaka njihova kretnja ostavlja na vama oduševljenje. Na kraju svega možete samo promisliti o onoj Kristovoj 'ako ne budete kao djeca nećete ući u Kraljevstvo nebesko' ili pak 'tko uzme jedno dijete u moje ime Mene prima'.


Mi sestre dominikanke trebamo biti ponosne na djecu koju odgajamo u našim vrtićima. Naša djeca svojim sudjelovanjem u ovakvom jednom velikom događaju na nacionalnoj razini doista to zaslužuju. Bogu hvala na njima, na mojim sestrama koje su uz njih kao i na svakoj teti koja im daruje ljubav! To su naša djeca, ona su naš ponos! Ona su simboli našega uspjeha i produžetak naših života.


s. Ana Begić, op